فوم بتن چیست؟



فوم بتن پوششی است جدید جهت مصارف مختلف در ساختمان كه به علت خواص فیزیكی منحصر به فرد خود بتنی سبك و عایق با مقاومت لازم و كیفیت مطلوب نسبت به نوع استفاده از آن ارائه میدهد.

این پوشش از تركیب سیمان , ماسه بادی (ماسه نرم ) , آب و فوم ( ماده شیمیائی تولید كننده كف ) تشكیل می شود.

ماده كف زا در ضمن اختلاط با آب در دستگاه مخصوص , با سرعت زیادی , حباب های هوا را تولید و تثبیت نموده و كف حاصل كه كاملا پایدار می باشد در ضمن اختلاط با ملات سیمان و ماسه بادی در دستگاه مخلوط كن ویژه, خمیری روان تشگیل می دهد كه به صورت درجا با در قالب های فلزی یا پلاستیكی قابل استفاده می باشد . این خمیر پس از خشك شدن با توجه به درصد سیمان و ماسه بادی دارای وزن فضایی از 300 الی 1600 كیلو گرم در متر مربع خواهد بود .


تاریخچه فوم بتن



بتن سبك هوادار یا Cellular Lightweight Concrete از سال 1923 میلادی در كشور آمریكا، هلند و بعدها در كشور آلمان مورد توجه قرار گرفت. توسعه وسیع بتن سبك بنابر نیازمندیهای وسیع آن در پروژه های بزرگ ساختمانی از سال 1980 آغاز گردید و در این سال شركت Voton با همكاری دانشگاههای آلمان و اروپا و شركت Aning-Jonson آمریكا استفاده از این محصول را به صورت گسترده در جهان معرفی كرد.

امروزه استفاده و بكارگیری بتن سبك یا فوم بتن به عنوان یك ماتریال سبك و مقرون بصرفه در كشور های مختلف رایج شده است. روسیه، آمریكا، آلمان، چین، رومانی و ایتالیا از پیشگامان و از بزرگترین تولید و مصرف كنندگان این محصول می باشد. فوم بتن در سال 1380 با ساخت كارخانه بلوك clc وارد بازار ایران شد و از چند سال بعد در كف سازی و شیب بندی بام در پروژه ها به كار گرفته شد. ولی اسقبال گسترده آن از سال 1387 با آشنایی بیشتر مسكن سازان با این محصول و بوجود آمدن شركتهای متعدد فوم بتن رونق گرفت و در حال حاضر با توجه به طرح مسكن مهر و تعریف زمان بندی برای پروژه ها استفاده از این محصول نمود و ضرورت بیشتری پیدا كرده است.


روش تولید فوم بتن



برای تولید فوم بتن ابتدا سیمان و آب با در نظر گرفتن مقدار مشخص شده جهت چگالی مورد نظر با هم در میكسر دستگاه مخلوط می شود سپس ماده فوم در فوم ژنراتور دستگاه با آب مخلوط شده و توسط پمپ هوا از لوله مخصوص كه دارای ساچمه های ریز می باشد با فشار عبور داده می شود این عمل باعث بدست آمدن كف می شود و كف حاصل در میكسر با ملات سیمان و آب مخلوط می شود که در حین اختلاط حباب های بسیار ریز در سر تا سر ملات بوجود می آید و بعد از عمل آمدن، توسط پمپ به طبقات پمپاژ و روی سطح ریخته می شود.خاصیت فوم این است كه حبابهای هوا را تا گیرایش بتن در ملات پایدار نگهدارد وزن بتن حاصله به پایداری این حبابها بستگی دارد.


موارد مصرف فوم بتن


  • کفسازی طبقات
  • شیب بندی پشت بام
  • زیر سازی خیابانها و جاده ها
  • پر کننده حفرات و تونلها و جایگزینی خاک
  • خانه ها و دیوارهای یکپارچه

  • نحوه اجرای فوم بتن برای کفسازی طبقات و شیب بندی بام



    با استفاده از دستگاه سیار ، تولید فوم بتن در محل انجام می گیرد و با پمپاژ بتن به طبقات روزانه حداقل 500 متر مربع با ضخامت متوسط 10 سانتی متر اجرا می شود :